Σχετικά
Η UCANDRONE PC είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των μη επανδρωμένων «έξυπνων» ιπτάμενων συστημάτων UAS (Unmanned Aerial Systems), με σκοπό την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών – εφαρμογών από αέρος επισκόπησης, καταγραφής και ανάλυσης δεδομένων που βασίζονται στη συνδυασμένη χρήση κατάλληλα εξοπλισμένων Drones και επίγειων συστημάτων ελέγχου.
Showcase Works
Επικοινωνήστε μαζί μας!
open

Καταγραφή Πάρκου Χαρίτων Μηνός Μαρτίου

Καταγραφή Πάρκου Χαρίτων Μηνός Μαρτίου

Καταγραφή Πάρκου Χαρίτων Μηνός Μαρτίου

Με ιδιαίτερη χαρά, πολύ ενθουσιασμό και συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε την επαναλειτουργία στη πόλη μας
του αγαπημένου μας «ξύλινου πάρκου» της πλατείας Χαρίτων. Την «Ντίσνειλαντ» των δικών μας παιδικών
χρόνων, με το τελεφερίκ, τον πύργο με τα σκοινιά και τη πίστα του σκέιτμπορντ. Εκεί που κάναμε τα πρώτα μας
βήματα μαθαίνοντας τον κόσμο.Η εταιρεία μας έχει την έδρα της στην Γλυφάδα και τα Στελέχη της Μεγάλωσαν, έπαιξαν, έκαναν ακόμα και πτυχιακές εργασίες με θέμα το πάρκο. Τώρα εργάζονται, παράγουν, διακρίνονται διεθνώς, δημιουργούν θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην πρόοδο και στην ανάπτυξή της. Της επιστρέφουν ένα μικρό μέρος απ’ την αγάπη και τη φροντίδα που τους έδωσε.Έτσι, μαζί με τις ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήριά μας στο Δήμο Γλυφάδας και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου, που ξανακάνει τη πόλη μας πόλο έλξης και αγαπημένο προορισμό για τα παιδιά, θα θέλαμε να συμβάλλουμε και εμπράκτως στην καλύτερη λειτουργία του πάρκου.Για τον σκοπό αυτό, και μετά από την άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αιμίλιου Βουγιουκλάκη, συναντηθήκαμε και συμφωνήσαμε να προσφέρουμε σε σταθερή βάση και εντελώς δωρεάν μηνιαία καταγραφή, αποτύπωση και παρακολούθηση του πάρκου με χρήση ιπτάμενου μη επανδρωμένου συστήματος (UAS) με στόχο την αποτελεσματικότερη συντήρηση και ασφάλεια του. Με αυτόν τον τρόπο και κάνοντας χρήση της πιο σύγχρονης και «έξυπνης» τεχνολογίας, μπορούμε να
αποτυπώνουμε:


   • Την κατάσταση των υποδομών

  • Την ανάπτυξη των φυτών και τη κατάσταση της υγείας τους (συμβάλλοντας στις κηποτεχνικές εργασίες,εξοικονομώντας πόρους τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε ανάγκες λίπανσης και άρδευσης, μειώνοντας έτσι τα κόστη συντήρησης)

  • Την περατότητα ηλιακής ακτινοβολίας και πηγών φωτός (φωτεινότητα, ορθή θέαση σε κάθε σημείο τουπάρκου, εξάλειψη νεκρών σημείων και άρα καλύτερη επόπτευση του χώρου)


Έτσι κάθε μήνα θα παραδίδουμε σε τρισδιάστατη μορφή την κατάσταση του πάρκου, η οποία, εκτός από τηνχρηστικότητα της για τις τεχνικές σας υπηρεσίες, θα μπορεί να αναρτάται και στο website του δήμου, σαν μιαδιαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μας.


 


Στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να δείτε το τρισδιάστατο μοντέλο της Μηνιάιας καταγραφής


 Haritwn Park 3D Model March by ucandrone on Sketchfab


 


Στην συνέχεια μπορούμε να δούμε τον ορθοφωτοχάρτη, χωρικής διακριτικότητας 3εκ. Η μεγάλη ανάλυση μας επιτρέπει να δούμε χαρακτηριστικά όπως η νέα υποδομή άρδευσης που μόλις εγκατέστησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δημου, για την ορθή παροχή νερού σε κάθε σημείο του πάρκου. 
Περαιτέρω, εξετάζουμε την υγεία της υφιστάμενης βλάστησης του πάρκου, προβάινοντας σε αποτύπωση με πολυφασματικούς αισθητήρες που μας κάνουν ορατά φαινόμενα όπως η έλειψη νερου, stress απο έλλειψη θρεπτικών στοιχείων ή προσβολή ασθενιών και ζωικών εχθρών.